Miten?

Miten edunvalvontavaltuutus laaditaan

Edunvalvontavaltuutus on tulevaisuutta varten tehty edunvalvontavaltakirja eli kirjallinen asiakirja. Kirjallinen asiakirja on testamentin tapaan tarkkaan säädetty paperi, jonka tulee olla tietynlainen.

Edunvalvontavaltuutuksen laadintaan on kolme vaihtoehtoa:


Voit laatia valtakirjan itse ja tarkastaa sen asiantuntijalla 

Edunvalvontavaltakirjan laadinta itsenäisesti on mahdollista.

Olemme nähneet satoja puutteellisia valtakirjoja, joten haluamme, että teet omasi huolellisesti. Huomaathan, että esimerkiksi Oikeusministeriö ja Muistiliitto poistivat vanhat mallilomakkeensa syksyllä 2016, koska ne sisälsivät puutteita.

Emme voi liikaa korostaa, että jos laadit edunvalvontavaltakirjan itsellesi, niin käytä riittävästi aikaa ja noudata seuraavia ohjeita! 

  1. Lue edunvalvontavaltuutuksen sisältöä koskeva artikkeli tästä.
  2. Tutustu edunvalvontavaltuutusta koskevaan oppaaseen eli Suomen muistiasiantuntijoiden oikeudellisen ennakoinnin oppaaseen, jota Vesa Anttila on ollut mukana kirjoittamassa. Opas löytyy tästä linkistä. (Tekijä: Suomen muistiasiantuntijat ry)
  3. Laadi itsellesi erinomainen valtakirja lukemasi materiaalin perusteella. Teet valtakirjan omalla koneellasi itse, tulostat sen ja allekirjoitat. Allekirjoittamistilaisuuteen kutsut kaksi esteetöntä todistajaa esimerkiksi naapurista.
  4. Tarkasta itse laatimasi edunvalvontavaltakirja meidän kauttamme. Annamme sinulle siitä lausunnon kun haluat varmistua, että edunvalvontavaltakirjasi on oikein laadittu. Tutustu edunvalvontavaltuutuksen tarkastamiseen tästä.

Kustannukset itse laaditusta valtakirjasta ovat asiantuntijan tekemän tarkastuksen kanssa 50 €. Aikaa laadukkaan itse laaditun valtakirjan eteen on syytä varata kymmenestä tunnista kahteenkymmeneen tuntiin.


Sähköisessä palvelussa verkossa

Asiantuntijan laatiman edunvalvontavaltuutuksen voi tilata myös omaan sähköpostiin. Sivuiltamme voit ostaa valtakirjan laadinnan, jolloin me laadimme sinulle kattavan edunvalvontavaltuutuksen seuraavasti;

Ensin etenet verkkokauppaamme tästä linkistä. Verkkokaupassamme voit tutustua, mitä tietoja tarvitsemme sinulta erinomaisen edunvalvontavaltuutuksen laadintaa varten.

Kaiken ei tarvitse tulla yhdeltä istumalta valmiiksi, vaan voit rauhassa täyttää edunvalvontavaltuutuksen laadintaan tarvittavia tietoja. Toisaalta jos olet kiinnostunut nopeasta toiminnasta, valtuutuksen maksamisen jälkeen nopeimmat ovat täyttäneet tietonsa 15 minuutissa!

Tietojen keräämisen jälkeen asiantuntijamme laatii sinulle tietojesi ja vastaustesi pohjalta erinomaisen edunvalvontavaltakirjan.

Lähetämme sinulle sähköpostitse edunvalvontavaltakirjan, jonka voit tulostaa kotona. Sinä allekirjoitat edunvalvontavaltakirjasi, ja kutsut kaksi esteetöntä todistajaa esimerkiksi naapurista allekirjoituksillaan todistamaan, että valtuutus on tahtosi mukainen ja olet sen itse allekirjoittanut.

Kustannukset verkkokaupastamme tilatusta edunvalvontavaltuutuksesta ovat tilanteestasi riippuen 70 € – 350 €.


Asiantuntijan luona tai kotikäynnillä

Edunvalvontavaltuutuksen laadinta järjestyy myös tiloissamme tai tilaamalla meidät kotikäynnille.

Tällöin kartoitamme tilanteesi ja toiveesi keskustellen kanssasi. Laadimme sinulle keskusteluumme pohjautuen erinomaisen edunvalvontavaltuutuksen, ja toimimme valtuutuksen todistajina.

Asiantuntijatyönä kasvotusten laaditun edunvalvontavaltuutuksen hinta on alkaen 300 €.

Tästä linkistä voit kertoa omasta tilanteestasi, toiveistasi ja asuinpaikastasi, niin sovimme sinulle oman ajan asiantuntijan kanssa. Teemme säännöllisesti töitä Varsinais-Suomessa, Helsingissä, Uudellamaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Ps. Riippumatta siitä, millä tavalla valtakirjasi laadit, muista, että vain erinomainen edunvalvontavaltuutus on riittävän kattava.

Olen tarkastanut satoja edunvalvontavaltuutuksia, ja niistä vain muutama on sisältänyt kaikki laatijalle tärkeät ehdot. Vastaan on tullut tilanteita, joissa itse laaditun valtakirjan virhe on maksanut perheelle myöhemmin toista tuhatta euroa.